fbpx
Політика

Росія подарувала Кенії три медичних модулі для допомоги постраждалим в торговому центрі Найробі

МЗС РФ повідомив, що Росія передала кенійській владі три медичних модулі для надання медичної допомоги постраждалим при теракті в торговому центрі Найробі.

"Медичні модулі вартістю 25 тисяч євро містять в собі медикаменти, витратні матеріали, медичне обладнання та інструменти для проведення 200 хірургічних операцій і подальшого лікування постраждалих в результаті теракту", – пояснили в дипломатичному відомстві.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У МЗС додали, що Москва бере на себе всі фінансові витрати з формування модулів і їх доставці в Найробі зі складу гуманітарної допомоги ООН в Аккрі в рамках спільного з Всесвітньою організацією охорони здоров’я /ВООЗ/ проекту "Зміцнення готовності ВООЗ до виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків". На реалізацію даного проекту цьогоріч виділено 3,6 млн доларів.

Представник дипломатичної служби підкреслив, що рішення про надання допомоги Найробі було продиктовано тими дружніми відносинами, які пов’язують народи двох країн. Міністр охорони здоров’я Кенії Джеймс Мачара від імені уряду цієї африканської країни вже висловив вдячність керівництву Росії за надану допомогу, яка дозволяє провести термінові операції пораненим при теракті і забезпечити їх подальше лікування.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: