fbpx
Освіта

Міністерство світи та науки РФ вважає, що ряд вишів зфальсифікували дані моніторингу ефективності

Як повідомив заступник міністра освіти і науки Росії Олександр Клімов, деякі університети надали дані моніторингу ефективності вишів, що  не відповідають дійсності.

«Зараз ведемо перевірку. Ми виявили, що ряд вишів цілеспрямовано сфальсифікували дані, ми це виявили, викликали ректорів, вони це визнали», – сказав заступник міністра. За його словами, остаточні підсумки проведеного моніторингу стануть відомі приблизно через місяць.

Раніше Клімов повідомив, що сто недержавних та три державні виші не надали дані для моніторингу і в міністерстві мають намір назвати всі ці навчальні заклади. «Це порушення федерального законодавства, думаю, тут належить розібратися прокуратурі», – сказав заступник міністра освіти. Даний моніторинг ефективності російських вишів та їх філій був запущений незадовго до початку нового навчального року – 15 серпня.

Тоді ж російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв заявив, що вищі навчальні заклади, чиї випускники не можуть знайти роботу, є неефективними і повинні бути закриті. З ним погодився і міністр освіти і науки Росії Дмитро Ліванов, який підтвердив, що виші, що мають неякісну освіту, за результатами моніторингу ефективності позбудуться акредитації.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: