fbpx
Політика

Янукович має всі шанси помилувати Тимошенко, – президент Чехії

 Президент України Віктор Янукович може помилувати Юлію Тимошенко. І саме від його рішення залежить майбутнє екс – прем’єра. Таку думку висловив президент Чехії Мілош Земан.

 «Я не хочу втручатися у внутрішні справи України, не хочу судити про вину або невинність Юлії Тимошенко, тільки думаю, що президент України має святе право на так званий гуманний жест, і тільки він сам може вирішити, чи зробить він цей гуманний жест, чи ні», – заявив він.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Варто відзначити, що з наближенням доленосної для України дати, Вільнюського саміту (на якому має відбутися підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом), політики все частіше стали порушувати питання Тимошенко. Адже, як відомо, без його рішення багаті європейські політики загрожують Україні перекреслити її євроінтеграційне майбутнє. І поки президент України продовжує наполягати, що вирішення долі Тимошенко перебуває виключно в юридичному полі, спікер Верховної Ради Володимир Рибак вже запропонував нардепам розробити такий законопроект, який би допоміг засудженим отримати право на лікування за кордоном, якщо вони не можуть отримати належну медичну допомогу в Україні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: