fbpx
Політика

«Угода з ЄС не зменшить безробіття в Україні, але збільшить експорт робочої сили до Європи», – Медведчук

 Підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом не вирішить в Україні проблему з безробіттям, проте збільшить експорт український робочої сили до Європи. Про це повідомив Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

 Різні відомства та міністерства України іноді повідомляють про підготовку до нових умов, які настануть після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У цьому плані не стали винятком і служби, які є відповідальними за трудову зайнятість населення. Швидше за все, зазначає політик, таким службам буде найважче.

 «Емісари ЄС визнають, що після Вільнюського саміту багато українських громадян можуть втратити роботу. Вони обіцяють, що потім стане краще, хоча особисто я в цьому сумніваюся. Зі свого боку європарламентарі пропонують "допомогу" – спростити українським громадянам виїзд на заробітки в ЄС», – розповів Медведчук.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За його словами, в очікуванні «змін» у Держслужбі зайнятості та Міністерстві соціальної політики України заявляють про свої локальні успіхи.

 «Зрозуміло, що ні Держслужба зайнятості, ні міністерство соціальної політики України не можуть істотно вплинути на кількість працевлаштованих громадян. Щоб вирішити дану проблему, потрібно проводити осудну зовнішню політику, яка дозволить промисловості розширити ринки збуту, а значить буде і зростання виробництва, і збільшення числа робочих місць», – підкреслив політик.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Медведчук зазначив, що чинна влада не може цього не розуміти, проте як і раніше веде Україну в «прямо протилежному напрямку».

 «Експортні галузі України постійно втрачають конкурентоспроможність, а внутрішній ринок просто завалений імпортними товарами. Підписання Угоди про асоціацію і вступ України до зони вільної торгівлі з ЄС тільки погіршать ситуацію», – попередив політик.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: