fbpx
Політика

Питання Тимошенко повинні обов’язково вирішити – Фюле

  Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє, що Євросоюз чекає від України обов’язкового вирішення питання екс-прем’єра України Юлії Тимошенко, і підкреслює, що тиск Росії на Україну не вплине на позицію Європи щодо підписання Угоди про асоціацію.

"Є необхідність більш чіткого руху щодо справи Юлії Тимошенко. Звіт Кокса – Квасневського буде надзвичайно важливим для наших країн, які будуть оцінювати прогрес України в цьому питанні", – сказав Ш. Фюле на засіданні круглого столу, присвяченого питанням євроінтеграції, в п’ятницю в Києві.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Він нагадав, що 21 жовтня міністри закордонних справ ЄС будуть обговорювати прогрес України на засіданні Ради міністрів закордонних справ.

"Буде великою помилкою думати, що особливо в світлі недавніх подій неприйнятного тиску на Україну Росії… неправильно думати, що геополітичні роздуми будуть переважати у вирішенні ЄС", – сказав Ш. Фюле.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Єврокомісар підкреслив: "Ця угода не забирає у вас ваш суверенітет. Ця угода посилить ваш суверенітет".

"Панове, щоб не було помилок, Угода про асоціацію не складалося за рахунок Росії. Навпаки, Росія також отримає великі переваги від інтеграції країн Східного партнерства в більш широку європейську економіку", – звернувся він до учасників засідання.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: