fbpx
Економіка

Рада міністрів ЄС заморозила пенсії і зарплати єврочиновників до 2020 року

Рада міністрів Європейського союзу внесла деякі зміни в систему оплати праці чиновників європейських інституцій. Зокрема, до таких дій офіційний Брюссель вдався з метою економії бюджетних коштів. Про це стало відомо від представника Ради міністрів ЄС.

У постанові Ради міністрів ЄС вводиться заморожування пенсійних виплат і заробітних плат на фінансовий період з 2014 до 2020 року. Як розповіли представники Ради ЄС, з 2015 року пенсії і зарплати єврочиновників будуть скоректовані. Зазначимо, що після цього купівельну спроможність зарплат будуть розраховувати за формулою, яка застосовується щодо чиновників з урядів 11- ти країн ЄС. Зокрема, це стосується Бельгії, Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Нідерландів, Люксембургу, Австрії, Великої Британії та Польщі.

«У новому положенні передбачається, що заробітна плата чиновника не збільшується, якщо валовий внутрішній продукт в ЄС падає більш ніж на 3 %», – повідомив співрозмовник.

Він повідомив, що з 1 січня наступного року на чиновників з інститутів ЄС накладуть податок «солідарності», який складе 6 %. Для офіційних осіб з вищої ланки податок «солідарності» складе 7 %.

Передбачено і збільшення робочого тижня єврочиновників – з 37,5 годин до 40 годин. Робочі години чиновникам збільшать без компенсаційних виплат. Крім того, з 63-х до 65-ти років підвищується і вік виходу чиновника на пенсію. При цьому єврочиновник в «інтересах своєї справи» може працювати і до 67 років. У виняткових випадках вік виходу на пенсію може скласти і 70 років, сказав представник Ради міністрів ЄС.

Крім цього, підкреслив співрозмовник, було прийнято рішення скоротити на 5 % до 2017 року штат працівників інститутів і установ ЄС.

Зараз мінімальна заробітна плата держслужбовця ЄС – 2600 євро на місяць, а максимальна зарплата – 18 000 євро.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: