fbpx
Політика

АПЧ «Северодвинск» пройшов заводські випробування і готується до державних

Представник Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Олексій Кравченко повідомив, що програма заводських ходових випробувань (ЗХВ) атомного підводного човна «Северодвинск» виконана повністю і субмарина готується до державних випробувань.

«У ході останнього, четвертого за рахунком виходу підводного човна в море на ЗХВ успішно випробуваний комплекс його ракетно-торпедної зброї, всі торпедні апарати успішно випробувані або, кажучи військовою мовою, відстріляні», – сказав Кравченко, при цьому він не став уточнювати термін початку майбутніх випробувань. Передбачається, що вони можуть початися вже в жовтні.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як повідомило інформоване джерело з МО РФ: «Через кілька днів АПЧ повернеться після виконання програми ЗХІ на Севмаш і вже в кінці місяця може знову вийти в море на держвипробування».

Це ж джерело повідомило, що випробування комплексу ракетно-торпедної зброї АПЧ «Северодвинск» на морському полігоні отримали високу оцінку. «Була виконана і одиночна, і залпова стрільба з усіх торпедних апаратів. Все пройшло успішно, комплекс готовий до бойового застосування», – зазначив представник Міноборони.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Арсенал Військово-морського флоту Росії до кінця 2013 року має поповнитися трьома новими субмаринами: однією багатоцільовою проекту 885 «Ясень» – «Северодвинск» і двома стратегічними проекту 955 «Борей» – «Александр Невский» та «Владимир Мономах».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: