fbpx
Політика

Між Едвардом Сноуденом і інформаторами американських спецслужб відбулася секретна зустріч

На сторінці WikiLeaks в мікроблозі з’явився твіт, в якому повідомляється, що Едвард Сноуден і британська журналістка Сара Харрісон, що забезпечує юридичний захист WikiLeaks провели в Москві секретну зустріч з інформаторами американських спецслужб. У проведеному заході брали участь інформатори ЦРУ, АНБ, ФБР і Міністерства юстиції США.

Як повідомляється, зустріч відбулася у зв’язку з врученням Едварду Сноудену премії товариства імені Сема Адамса "За чесність і чистоту в розвідці" дев’ятого жовтня 2013 року. На одній з фотографій, розміщених WikiLeaks, Сноуден і Харрісон відображені в оточенні Колін Роулі з ФБР, Томаса Дрейка з АНБ, Джеселін Раддак з Міністерства юстиції США і Рея Макговерна з ЦРУ.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У повідомленні підкреслюється, що співрозмовники Сноудена і Харрісон вже знаходяться на зворотному шляху в США і незабаром будуть доступні для інтерв’ю. Крім того, інформатори американських спецслужб повинні також проінформувати американську федеральну владу про недоліки в роботі державних структур.

Нагадаємо, товариство імені Сема Адамса було засновано в 2002 році, а сам Сем Адамс був першим співробітником американських спецслужб, який ще в 1967 році повідомив дані про півмільйона громадян, поставлених під удар армією США під час війни у В’єтнамі. Торік лауреатом цієї премії став засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж. Тим часом, Сноуден-старший, який прилетів до Москви напередодні, перед своєю зустріччю з сином Едвардом, дав інтерв’ю російським телеканалам.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Між Едвардом Сноуденом і інформаторами американських спецслужб відбулася секретна зустріч (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: