fbpx
Новини світу

Приєднання українського фрегата до операції «Океанський щит» вітає Андерс Фог Расмуссен

  Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен констатує, що направивши фрегат для участі в операції "Океанський щит", Україна стала єдиним партнером Альянсу, що приєднався до цієї операції.

"Тільки сьогодні український фрегат приєднався до операції "Океанський щит" для боротьби з піратством в Північній Африці. Вперше партнер НАТО приєднався до цієї важливої ​​місії, і я тепло вітаю українські зобов’язання. Працюючи разом, НАТО і наші партнери роблять реальний внесок в реагування на сьогоднішні загрози безпеки, також за межами євро-атлантичної зони", – сказав А.Ф.Расмуссен на прес-конференції в четвер у Брюсселі.

За його словами, "подальша взаємодія з партнерами є ключем нашого майбутнього успіху в світі, де є ризик".

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Крім того, генсек НАТО повідомив, що Україна разом з Фінляндією запросила можливості взяти участь у "важливих навчаннях НАТО "Стійкий джаз" (Steadfast Jazz )", які пройдуть наступного місяця в Польщі та країнах Прибалтики.

"Сенс цих навчань – гарантувати, що наші сили швидкого реагування, сили реагування НАТО, готові захистити будь-якого союзника, дислокуватися в будь-якому місці і реагувати на будь-які загрози. Україна і Фінляндія запропонували приєднатися до навчань, що було сприйнято союзниками", – поінформував А. Ф. Расмуссен.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Говорячи про майбутній саміт Альянсу, який пройде наступного року у Великобританії, генсек НАТО висловив упевненість, що цей захід буде можливістю, щоб "подивитися на нашу триваючу роботу, включаючи роботу в Афганістані, і подивитися в майбутнє".

"У 2014 році ми завершимо найтривалішу і найбільшу операцію НАТО", – нагадав він.

Крім того, як вважає А. Ф. Расмуссен, саміт також стане "гарантією того, що ми будемо продовжувати подальший розвиток (сил НАТО), зміцнювати Альянс і бути готовими реагувати на сучасні виклики безпеки".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: