fbpx
Політика

Українська делегація не могла брати участь у засіданні Європарламенту – «Батьківщина»

У середу в Страсбурзі пройшло засідання частини Європарламенту. Зокрема, зібрався комітет з парламентського співробітництва між Україною та Євросоюзом. Зазначимо, що в цьому засіданні не брала участі українська делегація. Про це в інтерв’ю журналістам розповів голова комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції, народний депутат від фракції «Батьківщини» Григорій Немиря.

«Я спілкувався з депутатом Європейського парламенту, з співголовою комітету парламентської співпраці Ковалем, який заявив, що вчора пройшло засідання частини саме європейської делегації комітету. Відповідно, делегація від України не могла брати участь у засіданні 9 жовтня», – запевнив Немиря.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Крім того, за словами опозиціонера, українська частина «євроінтеграційного» комітету як і раніше не визначилася з тим, хто її очолить.

У повідомленні комітету Верховної Ради України з євроінтеграції сказано, що українські та європейські депутати приймають участь тільки у спільному засіданні комітету Європарламенту зі співробітництва між Україною та ЄС. Стало відомо, що спільне засідання комітету пройде лише після обрання керівництва української делегації.

Повідомляється також, що 7 жовтня Григорій Немиря звернувся до спікера Верховної Ради Володимира Рибака з проханням посприяти швидкому обранню керівництва української делегації. Він попросив це зробити для того, щоб комітет парламентської співпраці зміг почати роботу до початку Вільнюського саміту.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, що сформувати українську делегацію в комітеті парламентського співробітництва Україна-ЄС повинні були в комітеті Верховної Ради з питань євроінтеграції. Незважаючи на це, цього в Раді так і не зробили. Всьому виною – розбіжності між опозицією і «Партією регіонів».

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: