fbpx
Політика

Українська делегація «прогуляла» засідання Європарламенту

Чергове засідання делегації Європейського парламенту у комітеті парламентської співпраці Україна – ЄС закінчилося в Страсбурзі, так і не розпочавшись. Справа в тому, що українська частина комітету на засіданні так і не з’явилася. Нагадаємо, що засідання мало пройти в середу, 9 жовтня.

«За всю свою парламентську практику я ще жодного разу не стикався з подібним», – стверджує член комітету, депутат від Великобританії Чарльз Теннок.

За словами британського депутата, зрозуміти і прийняти такий крок України дуже важко.

Інший представник комітету, депутат від Польщі Марек Сівець, заявив, що депутати українського парламенту «грають проти правил». Він підкреслив, що такого в історії української делегації раніше не траплялося. Польський депутат запропонував колегам відправитися в Київ і поспілкуватися з українськими партнерами «в готелі за чашкою чаю», якщо їм не вдалося офіційно зібратися.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Був Майдан, був Кучма і Янукович, однак завжди ми мали партнерів з обох сторін», – зазначив Марек Сівець.

Поляк запропонував написати відкритий лист, який буде розповсюджено у ЗМІ. У листі він запропонував заявити, що засідання комітету Європарламенту напередодні Вільнюського саміту «було паралізовано бойкотом з боку українського парламенту».

«Я думаю, що ми не повинні бути стриманими у висловлюваннях», – додав він.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Варто відзначити, що офіційного пояснення свого «прогулу» у Верховній Раді Європарламенту так і не надали. Про це повідомляють закордонні ЗМІ. Нагадаємо, що ще в серпні глава Європарламенту Мартін Шульц надіслав на ім’я спікера Верховної Ради Володимира Рибака лист, в якому попросив його особистого сприяння у призначенні глави української делегації. Відсутність глави делегації є однією з причин, чому українські депутати не можуть прибути до Європарламенту.

Повідомляється, що євродепутати збираються надіслати листи на ім’я Володимира Рибака та Мартіна Шульца, а також прислухаються до пропозиції Марека Сівця та вирушать до Києва.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: