fbpx
Політика

Уряд повинен відповісти за затримку проекту бюджету – Кличко

 Лідер парламентської фракції «УДАР» Віталій Кличко вважає, що Микола Азаров і його уряд повинні відповісти за затримку проекту бюджету. Він нагадав, що проект бюджету, всупереч Конституції і Бюджетному кодексу, все ще не був поданий на розгляд Верховної Ради.

«Відповідно до Конституції ми повинні були отримати його ще три тижні тому. Тепер нам кажуть, що економічний блок уряду перебуває у відрядженні. Не виконавши роботу вдома, зібралися за кордон. Я переконаний: за такі дії повинна бути відповідальність. І думаю, буде справедливо, щоб за місяць, на який уряд затримав проект бюджету, члени Кабінету міністрів не отримали заробітної плати», – заявив Кличко з парламентської трибуни.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За його словами, в Бюджетному кодексі слід прописати не тільки процедуру прийняття бюджету, але й відповідальність уряду за термін подачі головного фінансового документа країни.

Також він зазначив, що готуючи проект Держбюджету уряд повинен сконцентрувати увагу не на забезпеченні інтересів і потреб влади і чиновників, а на забезпеченні соціальних прав громадян. Віталій Кличко запевнив, що опозиція не дозволить за десять хвилин, без будь-яких обговорень, прийняти новий проект Держбюджету.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Якщо хтось думає, що дотягне представлення бюджету до листопада, а потім буде розповідати, що люди не отримують грошей через дії опозиції – кажу відразу: не вийде. Краще рахуйте бюджет так, щоб там були закладені не шикарні ремонти або автомобілі представницького класу, а підтримка розвитку країни», – підкреслив лідер «УДАРу».

Читайте також: