fbpx
Здоров'я

Тільки вакцинація захистить українців від грипу – СЕС

Вакцинація проти грипу є найбільш ефективним і найкращим методом боротьби із захворюваністю на грип. Про це розповів Микола Крентовський, заступник голови департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду санітарно-епідеміологічної служби України.

Микола Крентовський додав, що якісно і ефективно захистити населення України від грипу зможе тільки щеплення.

«Це однозначно вакцинація. Крім того, необхідно прикривати рот і ніс хустинкою, яку потім необхідно обов’язково викинути. Також треба мити або протирати руки вологими серветками зі спиртом, робити вологе прибирання і провітрювати приміщення. Це і є кращою профілактикою захворюваності грипом. Це прості речі, які допомагають попередити захворюваність», – запевнив експерт.

За словами представника СЕС, щеплення від грипу рекомендуються громадянам з груп ризику. До груп ризику належать військовослужбовці, будівельники, працівники ДАІ та медичні працівники. Крім того, до групи ризику входять особи, які доглядають хворих на грип вдома, діти з шестимісячного віку, особи похилого віку (старше 60 років), трудові колективи підприємств, організацій та установ, а також вагітні жінки.

«Альтернативи вакцинації проти грипу немає. Лікування обходиться від 360 до 1 тисячі гривень, а сама вакцина коштує десь близько 100 гривень, тому самі порахуйте що вигідніше», – додав Микола Крентовський.

Раніше повідомлялося, що в 2013 році на території України до використання дозволили наступні вакцини: «Ваксигрип» (виробник – «Санофі Пастер», Франція), «ФЛЮАРИКС» (виробник – «GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH», Німеччина), а також «ІНФЛУВАК» (виробник – «Abbott Biologicals», Нідерланди).

За матеріалами: УНН 

Читайте також: