fbpx
Політика

Барак Обама в черговий раз публічно звернувся до Конгресу

Президент Сполучених Штатів Барак Обама в черговий раз публічно закликав Конгрес до відновлення фінансування уряду і збільшення "стелі" державного боргу. Про це американський лідер заявив в ході свого виступу у федеральному агентстві з надзвичайних ситуацій. Президент вважає, що голосів достатньо для прийняття необхідних рішень.

"Проведіть голосування. Призначте голосування прямо зараз. Подивимося, що буде", – закликав Обама лідерів Конгресу.

"За вихідні дні я чув багато міркувань про те, що, мовляв, реальна проблема полягає у відмові президента вести переговори, – продовжив американський президент. – Але я з початку року повторюю, що готовий говорити з республіканцями про що завгодно з приводу бюджету. Немає такої теми, якою я не готовий займатися, працювати, вести переговори, робити компроміси, що відповідають здоровому глузду".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, з першого жовтня в США панує бюджетна криза, яка виникла на тлі гострих ідеологічних суперечок між Конгресом і Білим домом. У зв’язку з цим багато держустанов закрилися повністю або частково, терплять великі збитки і приватні підприємці, зокрема, власники ресторанів і кафе. Криза продовжує наносити реальну шкоду багатьом конкретним людям і економіці країни в цілому.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Барак Обама в черговий раз публічно звернувся до Конгресу (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: