fbpx
Політика

У Литві припинили мовлення російського “Першого каналу”

Другий за величиною постачальник послуг кабельного телебачення в Литві Cgates призупинив трансляцію "Першого балтійського каналу" (ПБК), який, в основному, ретранслював російський "Перший канал". Як заявлено, підставою для такого кроку стала передача "Людина і закон", що вийшла ще п’ятого жовтня.

Влада Литви вважає, що в цій передачі були перекручені факти про вільнюські події 13 січня 1991 року.

"Ми від своїх клієнтів отримали велику кількість скарг з приводу змісту передачі "Людина і закон", показаної в п’ятницю о 18:55, який, можливо, порушив литовські закони. Тимчасово ми припиняємо ретрансляцію каналу поки не отримаємо роз’яснень ПБК і литовських інстанцій щодо ситуації, що склалася. Сподіваємося, що трансляція буде відновлена ​​в найближчі дні", – написано на заставці Cgates на каналі, призначеному для мовлення ПБК.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Раніше Комісія з радіо і телебачення Литви повідомила про те, що у зв’язку з програмою "Людина і закон", що вийшла в ефірі "Першого балтійського каналу", що знаходиться в юрисдикції Латвії, вона почала розслідування.

У повідомленні також йдеться, що в Національну медіараду Латвії направлено звернення з приводу співпраці у встановленні відповідальності відповідно до національного законодавства та принципів конвенції Ради Європи "Телебачення без кордонів" щодо транслятора, що порушив їх.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: