fbpx
Політика

У Польщі розповіли, чого чекають від візиту Януковича

На зустрічі в Кракові президенти України та Польщі планують обговорити можливі шляхи виконання умов Європейського союзу, які дозволять Києву підписати Угоду про асоціацію.

Про це повідомили представники польського президента Броніслава Коморовського.

«Президент Броніслав Коморовський хоче почути від президента Віктора Януковича, як він бачить можливості виконання українською державою умов, поставлених Євросоюзом», – розповів Яромир Соколовський, заступник глави канцелярії президента Польщі. 

Крім того, на зустрічі Коморовський і Янукович повинні будуть обговорити співпрацю України та Польщі у найближчі місяці, а також в більш далекій перспективі. Крім цього, глави держав підпишуть дорожню карту співпраці між країнами на 2013-2015 роки.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Відзначимо, що в Польщі планується і чотиристороння зустріч. До Януковича і Коморовського приєднаються ще президенти Італії Джорджіо Наполітано та Німеччини Йоахім Гаук. На цій зустрічі планується обговорити перспективи підписання Угоди про асоціацію Україною.

Нагадаємо, що робочий візит президента Віктора Януковича до Польщі запланований на понеділок, 7 жовтня.

Україна і Європейський союз планують підписати Угоду про асоціацію вже в ході саміту «Східного партнерства», який пройде у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року. Одними з головних умов для підписання є: усунення практики вибіркового правосуддя та звільнення екс-прем’єр-міністра.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Зокрема, для вирішення питання з Тимошенко Європарламент вирішив направити в Україну місію екс-президентів Александра Кваснєвського і Пета Кокса.

Раніше повідомлялося, що 4 жовтня Юлія Тимошенко дала згоду на пропозицію місії Коса-Кваснєвського лікуватися у Німеччині. Тоді ж обидва екс-президенти подали Віктору Януковичу прохання про помилування Юлії Тимошенко.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: