fbpx
Політика

Олександр Лукашенко: Право України вибирати, в якому напрямку рухатися

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив свою думку щодо питання євроінтеграції України. Лідер Білорусі підкреслив, що очолювана ним держава і надалі має намір розвивати з Україною партнерські і сусідські відносини. «Ми не вважаємо Україну чужою республікою. Ми хотіли б, щоб вона була не просто поруч, а разом з нами у всіх інтеграційних утвореннях», – наводять сьогодні ЗМІ слова Олександра Лукашенка, який зазначив, що Україна сама має право вибирати, в якому напрямку їй рухатися.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

На думку президента Білорусі, необхідно рахуватися з таким правом України «…і розуміти, що це суверенна незалежна держава». Олександр Лукашенко підкреслив, що Україна і Білорусь є представниками двох слов’янських братніх народів і держави пов’язує багатовікова дружба. «Сусідів не вибирають, і наше завдання навчитися жити по-сусідськи і разом. Мені здається, це основа нашої співпраці», – заявив білоруський лідер і додав, що «треба не забувати про людський фактор, а не тільки думати про гроші і товари».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Олександр Лукашенко також зазначив, що якщо Україна таки підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом, то не повинно бути ніяких проблем на шляху співпраці Білорусі з Україною. «Важливо, щоб сама угода і наступні не закривали для України співпраці з Єдиним економічним простором, Митним союзом», – резюмує глава Білорусі Олександр Лукашенко.

За матеріалами: УНН

Читайте також: