fbpx
Політика

Володимир Путін зустріне день народження на Балі на саміті АТЕС

У понеділок російський президент Володимир Путін прибув на індонезійський острів Балі, на якому буде проходити саміт АТЕС. Туди він вирушив одразу ж після участі в урочистій церемонії запалювання Олімпійського вогню на Красній площі, звідки на вертольоті перелетів на аеродром.

На Балі вже завтра, сьомого жовтня президенту Росії доведеться також відзначати свій 61-й день народження. Як відомо, Путін не любить урочистостей з цього приводу, тільки лише на своє 55-річчя він запросив в Кремль на невелику святкову вечерю колег-керівників.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

"Цілком неважко навіть недосвідченим поглядом подивитися на робочий графік Путіна, і ви зрозумієте, що його життя пов’язане з тією відповідальністю, яку він несе як глава держави", – пояснював Пєсков.

Саміт розпочнеться з виступу Путіна, який буде присвячений підсумками вересневого саміту "Великої двадцятки" в Петербурзі. А на першому робочому засіданні саміту обговорять роль АТЕС у зміцненні регіональної економіки. Крім економічних питань учасники саміту планують обговорити головні міжнародні теми, серед яких і врегулювання конфлікту в Сирії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Цю тему вже встигли обговорити на Балі глава російського МЗС Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі. Очікувалося, що на саміті відбудеться зустріч президента Росії і США, але Бараку Обамі через фінансову кризу в своєму уряді довелося залишитися вдома і скасувати свій, великий вояж по Південно-Східній Азії, що планувався раніше.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: