fbpx
Міжнародна економіка

Онищенко заборонив ввезення до Росії всієї молочної продукції з Литви

З понеділка, 7 жовтня санітарна служба Російської Федерації повністю припинила постачання молочної продукції з Литви, пояснивши це рішення претензіями до її якості.

"Нами направлені в компетентні органи відповідні документи, суть яких – повне призупинення доступу молочної продукції Литви на російський ринок", – сказав з цього приводу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

За його словами, зауваження стосувалися, насамперед, основних литовських постачальників – "Пено Жвайгждес", "Шілутес Рамбінас", "Сваля" і "Рокішкіо тікрас". Росспоживнагляд протягом довгого часу повідомляв литовській стороні про свої занепокоєння з приводу якості молочної продукції з Литви, однак, звідти ніяких дій не послідувало.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Головний санітарний лікар Росії пояснив, що в литовській молочній продукції було виявлено дріжджі і цвіль у кількості, яка значно перевищує допустимі нормативи. "За весь час, поки ми декларували свою стурбованість, з боку експортера ми чули різні коментарі, літературну та естетичну цінність яких ми гідно оцінили. Враховуючи досить тривалий період спостереження, у нас є підстави вважати, що … уряд Литви бачить свою роль у віщуванні, погрозах і коментарях, що знаходяться за межами обговорення суті проблеми", – заявив Онищенко.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: