fbpx
Політика

Президент Фінляндії визнав, що активісти з Arctic Sunrise свідомо порушили закони Росії

Президент Фінляндії Саулі Нііністе напередодні в ході зустрічі з фінською молоддю визнав, що активісти Грінпісу з судна Arctic Sunrise знали, що порушують закони Росії, коли намагалися висадитися на нафтову платформу «Приразломная».

«Так вони намагалися звернути увагу громадськості на свою позицію, усвідомлювали, що роблять і що порушують російський закон», – сказав Нііністе, після чого висловив сподівання, що у екологів будуть хороші адвокати, а слідство – справедливим.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Він також нагадав, що не вважає вірним звинувачення активістів у піратстві. Раніше прем’єр-міністр Фінляндії Юрки Катайнен закликав не політизувати судовий процес над грінписівцями, так як остаточне рішення попереду і звинувачення, пред’явлені в ході слідства, цілком можуть збігтися з остаточним рішенням суду.

Катайнен сподівається, що в кінцевому підсумку екологи не будуть засуджені за піратство. Фінський прем’єр запевнив, що влада продовжить надавати консульську допомогу своїй громадянці, що знаходиться серед затриманих активістів. У середу фінські ЗМІ повідомили, що затримання фінської активістки Грінпісу не приведе до того, що влада Фінляндії виступить з яким-небудь зверненням до Росії.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Тим часом, російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв заявив, що уряд повинен посилити відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти нафтогазової сфери.

Президент Фінляндії визнав, що активісти з Arctic Sunrise свідомо порушили закони Росії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: