fbpx
Міжнародна економіка

У Росії планують за три роки розробити концепцію нового пасажирського літака

Як розповів виконавчий директор ЦАГІ ім. Жуковського Сергій Чернишов на конференції «Конструкції і технології одержання виробів з неметалевих матеріалів, для того, щоб виробити концепцію перспективного пасажирського літака, авіаційній науці Росії буде потрібно не більше трьох років.

У форумі, який був організований холдингом «РТ- Хімкомпозіт», беруть участь понад 400 делегатів з 50 найбільших російських і зарубіжних фірм.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

«Авіаційна наука і технологічне співтовариство зможуть запропонувати конструкторським бюро і підприємствам авіаційної індустрії перспективний вигляд пасажирського літального апарату. У ньому все буде нове: матеріали та конструкції, авіоніка і двигуни», – сказав Чернишов у своєму виступі на форумі.

Він поділився планами, повідомивши, що новий літак буде відрізнятися від сучасних авіалайнерів високою аеродинамічною якістю, паливною ефективністю і низьким рівнем шкідливих викидів і шуму. Крім того, в п’ять разів повинна підвищитися безпека польотів. За словами Чернишова, над розробкою технічного вигляду перспективного літака поряд з ЦАГІ працюють всі головні авіаційні інститути, а також обнінське науково-виробниче підприємство «Технологія» .

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: