fbpx
Політика

США зажадали від Росії прибрати загородження з кордону Південної Осетії

Представник Держдепартаменту США Марі Харф напередодні зажадала від Росії прибрати загородження з кордону Південної Осетії з Грузією. «Ми бачили повідомлення про встановлення загороджень на адміністративному кордоні. Ці дії не узгоджуються з зобов’язаннями Росії і порушують суверенітет Грузії, шкодять відносинам сторін. Ми будемо закликати Росію прибрати загородження», – сказала Харф.

Нагадаємо, Росія в кінці серпня 2008 року, відразу ж після збройної агресії Грузії проти Цхінвалі, визнала незалежність Південної Осетії та іншої колишньої грузинської автономії. У відповідь у Тбілісі заявили про розрив дипломатичних відносин з Москвою і оголосили обидві закавказькі республіки окупованими територіями.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Протяжність кордону Південної Осетії з Грузією становить близько 350 кілометрів і відповідно до міждержавної угоди, підписаної президентами РФ і РПО, Цхінвалі доти, доки в Південній Осетії не з’явиться власна прикордонна, делегував російській стороні повноваження з охорони держкордону. Раніше грузинська влада зажадала від влади Південної Осетії і російських прикордонників припинити установку загороджень з колючим дротом.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: