fbpx
Політика

Фінський президент не проситиме звільнити заарештовану громадянку Фінляндії з Greenpeace

Президент Фінляндії Саулі Нііністе заявив, що не має наміру здійснювати будь-який тиск на Росію у справі про затримання активістів Greenpeace, зокрема, про фінську громадянку, учасницю цієї організації, яка міститься зараз в Мурманську.

Президент Саулі Нііністе підкреслив, що хоча в Фінляндії настільки тривале утримання під вартою до суду неможливе, закони скрізь різні. "У Суомі "з несхваленням поставилися б до того, що хтось ззовні намагається втручатися в устрій її судової системи"", – пояснив свою позицію невтручання президент Фінляндії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Разом з тим, він запевнив, що затриманій на судні Arctic Sunrise фінській громадянці надається вся можлива консульська та правова допомога.

Громадянка Фінляндії альпіністка Сині Саарела поки позбавлена ​​волі на два місяці, незважаючи на те, що захист просив відпустити її під заставу в один мільйон рублів або помістити її під домашній арешт на території готелю Park Inn в Мурманську.

Підвищена увага ЗМІ до Сині Саарела викликана станом її здоров’я, як виявилося, що у неї видалена щитовидна залоза і в зв’язку з цим для неї життєво необхідний прийом певних лікарських препаратів. Раніше повідомлялося, що в мурманському СІЗО ліки у неї закінчувалися, проте пізніше з’явилася інформація, що на найближчий місяць вона забезпечена всіма лікарськими препаратами.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Фінський президент не проситиме звільнити заарештовану громадянку Фінляндії з Greenpeace (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: