fbpx
Політика

У Москві затримали шахраїв, які викрали з рахунків громадян в “Сбербанку” більше 15 млн рублів

Керівник прес-служби Управління економічної безпеки і протидії корупції ГУ МВС Росії Ірина Вовк повідомила, що московськими поліцейськими були затримані три учасники злочинної групи, які за допомогою спеціального обладнання крали гроші з рахунків громадян в "Сбербанку".

"Члени злочинної групи встановлювали обладнання для зчитування пін-кодів та інших даних пластикових карт на банкомати "Сбербанку", при цьому діяли вони на території Москви, в Ярославській і Тамбовській областях", – сказала Вовк.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Вона пояснила, що були затримані передбачуваний ватажок злочинної групи та її учасники, а в ході обшуків в квартирах, де вони проживали, оперативники виявили цех з виробництва підроблених пластикових карт і вилучили спецобладнання для їх виготовлення, а також комп’ютерну техніку та програмне забезпечення, що використовуються для отримання доступу до розрахункових рахунків.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Вже встановлено, що зловмисники виготовляли дзеркальні копії пластикових карт і примітивні підробки – чистий шматок пластмаси з магнітною смугою. Імовірний збиток від діяльності правопорушників завдано більш ніж 300 громадянам на суму понад 15 млн рублів. Вовк додала, що в даний час всі затримані перебувають під вартою.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: