Опозиція використовує подвійні стандарти – Володимир Олійник

  Пропонуючи власний законопроект про посилення гарантій незалежності суддів, опозиція використовує подвійні стандарти: з одного боку, демонструє світу свою проєвропейську позицію, а з іншого – гальмує роботу більшості з удосконалення українського законодавства, вважає нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів у середу, народний депутат зазначив, що пропозиції опозиційних сил щодо проекту закону про судочинство свідчать про правовий нігілізм їх авторів. Так, зокрема, у законопроекті пропонується виключити з тексту Конституції положення про Конституційний суд. А його повноваження і функції передати Верховному суду.

Однак, за словами В. Олійника, "існує світова спеціалізація для судів різної юрисдикції, згідно з якою Конституційний і Верховний суди мають зовсім різні повноваження. Вони потребують удосконалення. І зараз потрібно працювати саме у напрямку вдосконалення судової системи, а не передавати функції одного суду іншому".

До того ж, є президентський законопроект, вже схвалений Венеціанською комісією і визнаний Конституційним судом України, зазначив політик.

Related Post

"Опозиція ж внесла на розгляд свій законопроект не для того, щоб запропонувати своє бачення щодо вдосконалення системи судочинства, а для того, щоб перехопити ініціативу в цьому питанні. Це – чистої води популізм", – переконаний він.

В. Олійник зазначив: зараз європейське співтовариство визнає, що євроінтеграційні устремління чинної української влади підкріплені конкретними законодавчими ініціативами.

Опозиція ж, на його переконання, повинна підтримати більшість і президента і співпрацювати для подальшого вдосконалення законодавства, а не пропонувати популістські ініціативи.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment