СК висуне звинувачення у піратстві всьому екіпажу судна «Арктік Санрайз»

 Усім пасажирам та членам екіпажу корабля Greenpeace «Арктик Санрайз» у середу, 2 жовтня цього року, будуть пред’явлені звинувачення в піратстві. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на джерело в слідчому управлінні СК по Північно-західному федеральному округу Російської Федерації.

 Джерело журналістів уточнило, що 30 фігурантів справи про спробу захоплення нафтоплатформи «Прирозломна» звинуватять у злочині, який передбачено частиною 3 статті 227 Кримінального кодексу Росії (піратство, здійснене організованою групою). Даний злочин, відповідно до кримінальних законів, карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.

 Раніше мурманським судом був арештований весь екіпаж судна «Арктік Санрайз» на 2 місяці. Основна кількість фігурантів справи – іноземці, російських громадян четверо. Серед заарештованих громадян Росії виявився фотожурналіст Денис Синяков, який працював за контрактом з Greenpeace і виконував на борту корабля редакційне завдання «Стрічки.Ру».

Related Post

 Арешт фотожурналіста викликав негативну реакцію громадськості, акцію протесту в його захист провели інтернет- ЗМІ Росії. Збір коштів для допомоги Денису Синякову проводиться через сайт freedomdenissinyakov.ru.

 Акція організації з захисту природи Greenpeace відбулася в Печорському морі 18 вересня цього року. Активісти зробили спробу висадитися на приналежну «Газпрому» нафтову платформу «Прирозломна», щоб звернути увагу світової громадськості на небезпеку нафтогазових розробок на шельфі Арктики. Представники прикордонної служби ФСБ Росії перешкодили висадці екологів і при цьому було затримано два активісти. Наступного дня прикордонники висадилися на корабель «Арктик Санрайз», який потім відконвоювали до Мурманська. Там всіх пасажирів і екіпаж судна помістили в СІЗО.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment