fbpx
Політика

Pussy Riot більше не будуть танцювати в храмах

Марія Альохіна, одна із засуджених учасниць феміністської панк-групи Pussy Riot, заявила, що після свого звільнення дівчата більше не будуть проводити акції в храмах.

«Ми звернули увагу на той факт, що, виявляється, з 2013 року законодавчо це є кримінальним злочином, також ми вже неодноразово чули думку людей, яких поважаємо. Ось причина навскидку, через яку ми б не пішли в Храм Христа Спасителя знову і, безумовно, в будь-який інший храм», – сказала Альохіна в інтерв’ю телеканалу «Росія-1».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Вісімнадцятого жовтня суд повинен розглянути питання про пом’якшення покарання для Альохіної. Раніше, в травні Березниковский міський суд Пермського краю відмовив Альохіній в умовно-достроковому звільненні.

Нагадаємо, в лютому 2012 року п’ять учасниць групи прийшли в храм Христа Спасителя в Москві, наділи маски і провели так званий панк-молебень. Відеоролик з виступом був викладений в інтернет і викликав великий суспільний резонанс.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Проти учасниць групи Pussy Riot Катерини Самуцевич, Марії Альохіної та Надії Толоконникової порушили кримінальну справу за статтею «Хуліганство». Пізніше вони були арештовані і засуджені на два роки позбавлення волі кожна.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: