fbpx
Політика

ООН: «Робота зі знищення хімзброї в Сирії розпочнеться з 1 жовтня»

Офіційний представник ООН Мартін Несіркі повідомив, що робота зі знищення хімічної зброї в Сирії розпочнеться у вівторок, першого жовтня. "Початок цієї спільної операції намічено на завтра", – сказав він напередодні на брифінгу в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Несіркі нагадав, що в операції братимуть участь експерти ООН і Організації з заборони хімічної зброї в Сирії. Представник Всесвітньої організації повідомив також, що в даний час до відправки в Сирію готується більша місія, якій належить багато роботи.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У найближчі дні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун представить свої рекомендації, які зараз готує "в тісній співпраці " з ОЗХЗ.

Тим часом, глава сирійського МЗС Валід Муаллем заявив, що деякі західні країни перешкоджали виявлення "справжніх організаторів хімічних атак на території Сирії".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Ми пропонували експертам ООН з хімзброї визначити відповідальних за застосування хімічної зброї в Сирії. Проте США і їх союзники, зокрема Великобританія і Франція, цю ініціативу заблокували", – сказав Валід Муаллем, виступаючи перед членами Генасамблеї ООН. За словами глави сирійського МЗС, "ці країни наполягали лише на виявленні самого факту застосування хімзброї на сирійській території".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: