fbpx
Політика

21 жовтня Рада ЄС вперше розгляне питання української євроінтеграції – експерт

Очікується, що 21 жовтня Рада Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ вперше розгляне «українське питання», зокрема про підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. Про це на прес-конференції міжнародного фонду «Відродження» повідомив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко. 

 «Зрозуміло, що Рада ЄС буде серйозно дискутувати з цього питання і очевидно, що непростим буде рішення органу ЄС. Але нам важливо зробити все, що залежить від української сторони для того, щоб зробити шанси максимально міцними для України», – підкреслив він.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Також експерт зазначив, що 18 листопада – дуже важлива дата для України. Адже в цей час відбудеться друге, вирішальне для української держави, засідання Ради ЄС. Саме на ньому європейські політики точно визначаться в питанні доцільності підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті, який запланований в кінці листопада цього року.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: УНН

Читайте також: