fbpx
Новини світу

В акваторії Севастополя знешкодили глибинну бомбу часів ВВВ

З часу закінчення Великої Вітчизняної війни пройшло більше 68 років, а відлуння тих страшних подій досі дають про себе знати. Щорічно на території ведення бойових дій пошуковики знаходять снаряди, а саперам доводиться проводити операції з розмінування.

Сьогодні, 1 жовтня, група аварійно-рятувального загону спеціального призначення Державної служби з надзвичайних ситуацій України знищила глибинну бомбу ББ-1 вагою 165 кг, виявлену підводниками 18 вересня в Карантинній бухті Севастополя. Снаряд, потужність вибухової речовини якого в тротиловому еквіваленті становить 189 кг, залягав на глибині 12 метрів, в 300 метрах від узбережжя національного заповідника Херсонес Таврійський.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Рух суден в Карантинній бухті до початку операції з розмінування було припинено. Через небезпеку руйнування приватних житлових будинків та Володимирського собору, розташованих у зоні можливого ураження, бомбу відбуксирували до мису Північна Коса і там підірвали. Операція пройшла успішно, в найближчі години судноплавство в Карантинній бухті буде відновлено.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: