fbpx
Політика

У Китаї відзначають річницю утворення КНР

У Піднебесній у вівторок відзначається 64-а річниця утворення Китайської Народної Республіки. Центральним місцем урочистостей та святкових гулянь, присвячених знаменній даті, стала центральна площа китайської столиці Тяньаньмень. Як очікується, з нагоди національного свята її за сьогоднішній день відвідають близько 250 тисяч жителів і гостей Пекіна.

Зараз ця найбільша в світі площа буквально заповнена людьми, що насолоджуються штучними електричними салютами. Багато з них заздалегідь приїхали на площу Тяньаньмень, щоб ще до сходу сонця бути присутніми на урочистій церемонії підняття національного прапора.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

А о 10 ранку за місцевим часом на площі з’явилися голова КНР Сі Цзіньпін і ряд керівних чиновників, які поклали вінки до Пам’ятника народним героям.

У зв’язку з проведенням свята і народними гуляннями в Пекіні введені підвищені заходи безпеки. На столичних вулицях розставлені пости зі спеціальних антитерористичних мобільних груп, створених в китайській поліції. Примітно, що всі співробітники спецслужби сьогодні одягнені в ефектну чорну форму.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Також, з нагоди свята до 7 жовтня в Китаї оголосили "золотий тиждень" вихідних та багато китайців вирішили відправитися відвідати рідних. Через це різко зросло навантаження на транспортну систему країни, особливо на залізниці і швидкісні автомагістралі.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: