fbpx
Політика

Сенат США відхилив проект бюджетного закону

У вівторок вранці стало відомо, що Сенат конгресу США в черговий раз відхилив проект бюджетного закону, проти якого проголосували 54 сенатори. До першого жовтня – початку нового фінансового року в США – даний документ мають схвалити обидві палати конгресу, однак Сенат відмовляється давати схвалення на законопроект, що включає пункти, які стосуються реформи охорони здоров’я, запропонованої господарем Білого дому Бараком Обамою.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Тепер же держустанови в США будуть змушені тимчасово припинити роботу.

Тупик в бюджетних переговорах вже призвів до того, що американські фондові індекси завершили день різким падінням. Напередодні глава держави Барак Обама пообіцяв не допустити падіння престижу долара як світової резервної валюти і дефолту з держборгу США, який може статися через те, що не вдалося досягти бюджетного компромісу з республіканцями.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Незадовго до півночі – терміну можливого припинення фінансування уряду, прес-секретар Білого дому Джей Карні звинуватив партію республіканців у вимаганні та погрозах. За словами Карні, така поведінка є нечесною щодо американців.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: