fbpx
Театр

Театр на Таганці проігнорував заборону Любимова на показ його вистав

Як заявив директор московського театру на Таганці Володимир Флейшер, трупа продовжить показувати поставлені Юрієм Любимовим спектаклі, хоч режисер це і заборонив.

«Ми ретельно вивчили папери з РАВ та прийняли рішення з жовтня грати вистави Любимова на нашій сцені. Думаю, що жодних проблем не буде, і наші глядачі будуть дуже раді такому рішенню», – розповів Флейшер.

Напередодні в російських ЗМІ з’явилася інформація, що Любимов зняв заборону, проте пізніше з’ясувалося, що це не відповідає дійсності.

Ще в березні цього року Любимов заборонив показ його авторських вистав Театром на Таганці. Пізніше з’ясувалося, що заборона стосується тільки тих постановок, де він є автором сценарію, зокрема, це вистави: «Добра людина з Сезуана», «Тартюф», «Майстер і Маргарита», «Володимир Висоцький», «Горе від розуму», «Арабески», «Маска і душа» і «Антігона».

Нагадаємо, відомий режисер Юрій Любимов після скандалу на гастролях трупи в Чехії ухвалив рішення покинути назавжди театр. Художнього керівника «Таганки» обурила поведінка артистів, які зажадали негайної виплати гонорарів. Любимов назвав ці гастролі «скандалом і ганьбою».

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: