fbpx
Політика

Ірак має хоче Росію поділитися досвідом у боротьбі з тероризмом

 Як сьогодні, 30 вересня, повідомляє РІА Новини з посиланням на депутата від правлячого блоку іракського парламенту, очолюваного прем’єр – міністром країни Нурі аль – Малікі, Мухаммеда аль – Акілі, Ірак має намір звернутися до Росії з проханням поділитися досвідом у боротьбі з тероризмом і екстремізмом.

 «Уряд Іраку бажає співпраці з Росією у сфері боротьби з тероризмом. Ірак хоче перейняти ефективний російський досвід боротьби з озброєними угрупованнями екстремістів в Афганістані і в Чечні. Ірак щороку страждає від дій терористів, які вбивають мирних громадян», – заявив аль – Акілі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За його словами, йдеться про переговори з російською стороною по можливих закупівель російської зброї, яка полегшить боротьбу з терористами.

 «Збройні сили Іраку набагато більше ніж інші країни мають досвід використання російської зброї. Нас цілком влаштовує вироблена в Росії зброя. Ми сподіваємося на укладення з Росією нових контрактів з постачань зброї», – підкреслив депутат.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Становище з безпекою в Іраку досягло критичного рівня в останні місяці. Екстремістами буквально щодня здійснюється вибухова діяльність в іракських містах, в результаті чого сотнями гинуть мирні громадяни. Так, за різними даними гуманітарних організацій, кількість щоденних жертв в Іраку від терористичних актів можна порівняти з кількістю жертв в ході військових дій в Сирії.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: