fbpx
Економіка

КМДА відбере землю у забудовника заради транспортної розв’язки?

 Київська міська державна адміністрація запропонувала розірвати контракт з оренди з компанією «Київ Термінал» щодо земельної ділянки на Харківській площі. Таке рішення київська влада хоче прийняти «через необхідність використовувати ділянку для суспільних потреб». Зазначимо, що відповідний проект рішення був підготовлений КМДА на найближчу сесію, яка пройде 2 жовтня 2013.

 Нагадаємо, що в 2007 році з компанією «Київ Термінал» КМДА уклав інвестиційний договір для проведення комплексної реконструкції Харківської площі. Як стало відомо, до плану реконструкції входило будівництво багаторівневої транспортної розв’язки, зведення автовокзалу, автостоянки і торгових комплексів. Незважаючи на це, ніякі «контрактні роботи» компанією – інвестором не проводилися. Реконструкція Харківської площі в Києві постійно відкладалася.

 Голова департаменту транспортної інфраструктури Євген Водовозов заявив, що КМДА збирається в обов’язковому порядку розпочати реконструкцію Харківської площі вже в 2014 році. За його словами, всі земельні питання необхідно буде врегулювати до формування бюджету Києва на наступний рік. Це дозволить включити реконструкцію Харківської площі в програму соціально – економічного розвитку Києва.

 «Будівництво інфраструктурних об’єктів та розв’язки на Харківській площі – нагальна проблема для Києва», – розповів Водовозов.

 За його словами, якщо влада хоче розвантажити Київ від вантажного і транзитного транспорту, то потрібно створити парковки для вантажних машин на в’їздах до столиці.

 «Харківська площа – один з ключових об’єктів у цьому плані. Відкладати її реконструкцію далі вже неможливо», – підкреслив чиновник.

 Він висловив сподівання, що депутати КМДА на засіданні підтримають це рішення, мета якого – нормалізація транспортної ситуації в Києві.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: