fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. «Коньков поїде до ФІФА відстоювати інтереси України», – Стороженко

 Сьогодні Федерація футболу України скликала позачергову прес – конференцію. Ключовою темою прес – конференції став вердикт ФІФА, в якому збірну України позбавили глядацької підтримки у матчі проти Польщі у Харкові.

 «Нам було дано термін до 18 вересня, щоб надати свої думки і підстави щодо покарання ФІФА збірної України», – заявив перший віце – президент ФФУ Сергій Стороженко.

 Звичайно ж, зазначає чиновник, до 18 вересня Федерація футболу України подала до ФІФА всі доводи, чому вона не згодна з таким рішенням.

 «Зараз ФФУ вже підготувала проект апеляції, з яким президент федерації футболу Анатолій Коньков поїде до ФІФА відстоювати інтереси України», – повідомив Сергій Стороженко.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 За його словами, у ФФУ скаржаться на підхід у розгляді цієї справи.

 «Ми вважаємо, що поодинокі ексцеси деяких радикалів не можуть свідчити про настрій всього українського суспільства в цілому і людей на стадіоні», – додав чиновник.

 Зокрема, у ФФУ не згодні з тим, що Едмара «переслідували». Крім того, Федерація не згодна з тим, що у Львові мали місце «нацистські вигуки».

 «Відверто кажучи, шансів у нас небагато, так як накоїли… », – додав віце – президент ФФУ.

 На питання про те, що робити з матчем у Харкові, Стороженко відповів: «Думаю, що президент ФФУ звернеться до місцевої влади, щоб біля стадіону організували фан – зону і разом з людьми підтримували збірну. Але підтримувати хлопців треба так, щоб вони це чули!».

 На думку віце – президента ФФУ, термін дискваліфікації «Арени Львів» просто жахливий. Крім того, рішення ФІФА про проведення матчу в Харкові без глядачів – це катастрофа.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 «Штраф то ми виплатимо, але в рішенні ФІФА сказано, що повторення такого інциденту веде до суворішого покарання. Плюс свого слова ще не сказали в УЄФА …», – підсумував чиновник.

 За матеріалами: football.ua

Читайте також: