fbpx
Політика

“Резолюція щодо Сирії – перемога Росії в жорсткій дипломатичній війні” – ліванський генерал Хішам Джабер

Ліванський генерал Хішам Джабер, який є ще й директором Центру з вивчення Близького Сходу в Бейруті, заявив, коментуючи ухвалення резолюції ООН щодо Сирії, що Росія здобула перемогу у жорсткій дипломатичній війні.

"Ми стали свідками жорсткої дипломатичної війни. Те, що сталося – спочатку російсько-американська угода, потім ухвалення резолюції в Радбезі ООН, – це безперечна перемога Москви. Все це свідчить про реальні шанси на мирне вирішення сирійського конфлікту", – заявив Джабер.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Експерт зазначив, що Росія таким чином підтвердила свою присутність на Близькому Сході, а також зміцнила свої позиції в цьому регіоні. "Все це послужить зміцненню впливу Росії на світовій арені", – додав Хішам Джабер.

Як повідомлялося раніше, Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію номер 2118 (2013) на підтримку плану з ліквідації хімічної зброї в Сирії. За даний документ проголосували всі 15 країн-членів Радбезу.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: