fbpx
Суспільство

Перший концерт оркестру Центру оперного співу Галини Вишневської пройде незабаром у Москві

Оркестр Центру оперного співу імені Галини Вишневської спільно з солістами та педагогами Центру десятого жовтня дадуть гала-концерт у залі Чайковського на честь 200-річчя з дня народження великого італійського композитора Джузеппе Верді. Керувати оркестром буде маестро з Італії Франческо Чіллуффо.

У концерті прозвучать сцени, арії, симфонічні та хорові фрагменти з опер "Дон Карлос", "Трубадур", "Макбет", "Отелло", "Аїда", "Набукко".

У Центрі оперного співу імені Галини Вишневської цього року з’явився власний оркестр, він також дасть свій перший концерт, який відбудеться другого жовтня. Як зазначив керівник Департаменту культури Москви Сергій Капков, створення оркестру послужить найкращим пам’ятником знаменитій оперній співачці і талановитому педагогу Галині Вишневській, яка багато сил поклала для створення цього оркестру.

Читайте також:  Якудза. Історія японської мафії (ВІДЕО)

"На жаль, рішення про створення оркестру в Центрі відбулося тільки після відходу з життя великої російської оперної співачки", – сказав Сергій Капков. А художній керівник Центру і дочка великої співачки Ольга Ростропович зазначила, що "створення оркестру виводить Центр на інший рівень, так як тепер стає можливим забезпечувати співакам нормальні репетиції, запрошувати до співпраці великих диригентів".

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті дрогобичанина Івана Шукліна

Конкурс в оркестр проходив у червні і зараз до його складу входять 50 музикантів. У першому відділенні концерту прозвучать фрагменти з симфонічної класики і кіномузики, від Петра Ілліча Чайковського та Вольфганга Амадея Моцарта до Фелікса Мендельсона і Едуарда Артем’єва.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: