fbpx
Спорт

Чернишенко: “Овечкін обраний першим російським факелоносцем через посмішку”

У суботу в Греції в стародавній Олімпії пройшла репетиція церемонії запалювання вогню. Розповідаючи про це, а також про те, як проходитиме естафета олімпійського факела по Росії, президент оргкомітету "Сочі 2014" Дмитро Чернишенко сказав, що нападаючий збірної Росії з хокею Олександр Овечкін був відібраний в ролі першого російського факелоносця з деяких причин, зокрема завдяки своїй чарівній усмішці.

"Овечкіна ми вибрали через його популярність одноголосним рішенням комітету, – заявив Чернишенко. – Він – обличчя партнера естафети вогню, має харизму і привабливу посмішку".

Найпершим, хто візьме вогонь з рук актриси, яка виконує роль жриці, стане 18-річний грецький лижник Янніс Антоніу, який і передасть естафету Олександру Овєчкіну.

На території Російської Федерації естафета вогню стартує 7 жовтня в Москві, а її фініш намічений в Сочі 7 лютого 2014, в день початку Ігор. Ця естафета стане наймасштабнішою національною естафетою в історії олімпійського руху.

За словами Чернишенка, вогонь почне свій епічний шлях з місця, де зародилися Олімпіади сучасності, до чаші, встановленої на олімпійському стадіоні в Сочі. "Ця буде найдовша естафета в історії олімпійського руху, – зазначив голова оргкомітету "Сочі 2014". – Чотирнадцять тисяч факелоносців пробіжать 65 000 км, що в 1,5 рази перевищує довжину екватора. У масштабному заході візьмуть участь 3 тисячі волонтерів".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: