fbpx
Політика

Італія: Міністри партії Берлусконі «Народ свободи» подали у відставку

Як повідомив сьогодні, 28 вересня, агентству Reuters віце-прем’єр і міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано, всі міністри партії Сильвіо Берлусконі «Народ свободи», де Альфано є секретарем, написали заяви про звільнення.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що сенатори від партії «Народ свободи» зробили попередження про те, що якщо їх лідера на парламентських слуханнях 4 жовтня позбавлять депутатських прав у зв’язку з його засудженням за несплату податків, то вони вийдуть з парламентської коаліції.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Прем’єр-міністр Італії Енріко Летта заявив, що необхідно жорстко протистояти спробам партії Берлусконі «Народ свободи» диктувати і нав’язувати свої умови парламенту і уряду.

У зв’язку зі сформованою ситуацією прем’єр-міністр Летта прийняв рішення вирішити наступного тижня питання про вотум довіри уряду за допомогою голосування. Але Сильвіо Берлусконі розцінив цей крок як ультиматум на свою адресу. Тому колишній прем’єр і звернувся в ситуації, що склалася до міністраів, що підтримують його, з проханням на знак протесту подати заяву про негайну відставку.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За матеріалами: Ехо Москви

Читайте також: