fbpx
Політика

Хасан Роухані: ядерна проблема Ірану буде вирішена в найкоротші терміни

 Як заявив у п’ятницю, 27 вересня, журналістам у Нью – Йорку президент Ірану Хасан Роухані, він сподівається, що іранську ядерну проблему вирішити вдасться в найкоротший період часу.

 «На даний момент, «шістка» займається питаннями ядерної програми і тим, як забезпечити, щоб громадяни Ірану змогли б користуватися своїми правами. Зараз умови такі, що стежка для довіри, необхідна щодо ядреного питання, вже прокладена. Я сподіваюся, що з обох боків обставини дозволять у найкоротший період часу дозволити ядерну проблему моєї країни. Згодом, крок за кроком, поступово, це покращить відносини, налагодить нашу співпрацю у галузях економіки та культури», – сказав Хасан Роухані журналістам.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Шістка» переговірників, яка складається з Росії, Китаю, США, Франції, Великобританії та Німеччини, проводить переговори з Іраном для того, щоб зняти стурбованість щодо характеру його ядерної програми. Під прикриттям іранської програми для мирних цілей, за підозрою Ізраїлю, ряду інших країн Заходу і США, Іран знаходиться в стадії розробки своєї  ядерної зброї. Тегеран же заявляє, що у переробці атому переслідує виключно мирні цілі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Іран дорікає Совбезу ООН в недовірі (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: