fbpx
Наука

РАН: проект концепції розвитку до 2025 року

 Сьогодні, 27 вересня, на офіційному сайті Російської академії наук (РАН) опублікований документ підготовленого проекту концепції розвитку до 2025 року.

 Про розробку концепції розвитку РАН оголошено було ще наприкінці травня 2013 року. Через місяць після цього міністерство освіти і науки РФ ознайомило з планами реформ системи державних академій наук. У вересні відповідний законопроект був схвалений Держдумою і Радою Федерації.

 Раніше представниками керівництва РАН було заявлено, що навіть, незважаючи на майбутню реформу, академії слід розвиватися, маючи для цього досконалу концепцію. Мета концепції складається з визначення основоположних напрямків РАН «як однієї з провідних російських інституцій розвитку, яка забезпечить технологічну модернізацію Росії і підвищить на базі передових технологій її конкурентоспроможність», зазначено в документі.

 Згідно з проектом концепції, стратегічна мета РАН – «істотне збільшення вкладу Росії в досвід світової науки, досягнення лідируючого положення по ряду найважливіших напрямів і переростання РАН в один з основоположних інститутів з розвитку і модернізації Росії».

Реформа РАН (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: