fbpx
Політика

Росія не тисне на Україну і Молдову – представник РФ при ЄС

 Як повідомив постійний представник Російської Федерації при Європейському союзі Володимир Чижов, вони не роблять ніякого тиску на Україну і Молдову, а лише намагаються вказати на ті ризики, які чекають названі країни у разі підписання Угоди про асоціацію. За його словами, вони не тільки самі не чинять тиск, але також закликають не тиснути на Україну і Молдову сам Євросоюз.

«Ми показуємо лише ті ризики, які несе Євросоюз і ті можливості, які представить їм євразійська інтеграція», – повідомив Чижов, підкресливши, що йдеться, в першу чергу, про економічні ризики.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Він також допускає ймовірність того, що у разі асоціації з ЄС, в Україні зростуть ціни на товари з Росії, пояснивши, що їх доведеться доробляти до відповідності з європейськими стандартами.

«А це і спричинить за собою зростання цін», – додав Чижов.

Дипломат переконаний, що вступ України та Молдови до Митного союзу принесе їм більше вигоди і користі, ніж асоціація з Європою. Він нагадав, що Україна і Молдова – пострадянські держави, які тісно пов’язані з російською економікою тисячами економічних ниток.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Якщо вони вступають в МС, то зберігають ці зв’язки і, природно, будуть користуватися всіма благами повноправних членів євразійської інтеграції», – повідомив він.

Чижов звернув увагу на те, що Євросоюз не обіцяв Україні або Молдові повноправного членства і, як він вважає, не збирається цього робити.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: