fbpx
Економіка

Міндоходів України розробило електронні формати документів звітності з ЄСВ

Українські платники податків подаватимуть звітність з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування в електронному вигляді. Для цього в Міністерстві доходів і зборів України розробили електронні формати (архів форматів) документів звітності з ЄСВ. Крім електронних форматів звітності з ЄСВ, в Україні з’явиться також довідник відповідності кодів органів Міндоходів і кодів органів Пенсійного фонду. Цим довідником зможуть користуватися розробники програмного забезпечення при формуванні xml-файлів.

У Міндоходів нагадали, що платники податків, подаючи звітність в електронному вигляді, обов’язково повинні користуватися цифровим підписом. Отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів.

"На сьогодні в Україні діє 104 таких пункти. Загалом, за 8 місяців 2013 року видано 591 тис. електронних ключів", – повідомили у відомстві.

Нагадаємо, з 1 жовтня вводяться нові правила подачі звітності. Функції прийому звітності щодо сум нарахованого єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, ведення обліку сплати страхових коштів в особистих картах платників податків перейдуть від Пенсійного фонду до органів Міністерства доходів і зборів України.

За матеріалами: УНН

Читайте також: