fbpx
Політика

Санкції щодо Ірану залишаться в силі – Керрі

 Державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі заявив, що американська сторона не збирається скасовувати санкції щодо Ірану. Це триватиме доти, поки не будуть видні конкретні кроки Тегерана в області його ядерної програми.

«США не мають наміру скасовувати санкції проти Тегерана. В даний момент необхідно провести підзвітний і прозорий процес в області ядерної програми Ірану. Нам потрібно бути впевненими в тому, що Іран не реалізує свою ядерну програму», – заявив американський дипломат одному з телеканалів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, що раніше Джон Керрі констатував, що позиція Ірану «кардинально змінилася». Про це державний секретар США заявив після зустрічі з міністром закордонних справ Ірану Джафаром Заріфом.

Відзначимо, що вчора, 26 вересня, іранський президент Хасан Роухані заявив, що всі зусилля світової спільноти ні до чого не привели у питанні денуклеаризації Близького Сходу. Іранський лідер назвав це «провалом». Дану заяву Роухані зробив в ході свого виступу на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: