fbpx
Політика

Лавров: «РФ і США погодили план вирішення проблеми сирійської хімзброї»

Глава МЗС Росії Сергій Лавров відразу ж після зустрічі з держсекретарем Сполучених Штатів Джоном Керрі повідомив, що Росія і США узгодили проект рішення Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), який стосується постановки під міжнародний контроль запасів хімічної зброї в Сирії.

"Ми повністю погодили проект рішення, який буде вноситися на розгляд у Гаазі в штаб-квартирі ОЗХЗ. Ми також узгодили російсько-американський проект резолюції, який буде внесений сьогодні ж в РБ ООН на підтримку того рішення, яке, розраховую, буде прийняте в ОЗХЗ", – розповів Лавров.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Глава російської дипломатії додав, що дана резолюція витримана строго в рамках женевських домовленостей про дії щодо знищення хімічної зброї в Сирії. При цьому, вона не передбачає жодних силових дій і підкреслює важливість визнання професійних навичок експертів ОЗХЗ.

За словами Лаврова, зазначені документи вирішують всі організаційні та правові питання, пов’язані з реалізацією домовленості щодо сирійської хімзброї. "Я роботою задоволений, розраховую, що російсько-американська ініціатива, яка вже отримала широку підтримку, буде підтримана і в практичному плані ОЗХЗ і в РБ ООН", – зазначив Сергій Лавров.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Лавров: «РФ і США погодили план вирішення проблеми сирійської хімзброї» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: