fbpx
Політика

В Італії назріває новий політичний скандал

В Італії назріває черговий політичний скандал, нещодавно обраний парламент може виявитися знову паралізованим. Практично всі депутати і сенатори від партії Сильвіо Берлусконі "Народ свободи" (НС) написали листа про відставку, яка відбудеться, якщо їхній лідер буде виключений з законодавчої асамблеї.

Про це глави парламентських фракцій НС повідомили в обох палатах. Голова групи НС нижньої палати парламенту Ренато Брунетта назвав цей жест "знаком любові та відданості" їх лідеру, якому погрожують виключенням з парламенту у зв’язку з винесеним судовим рішенням за фінансове шахрайство.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Примітно те, що нинішній кабінет Енріко Летте змушений спиратися на широку коаліцію з НС.

Сам Летта в даний час знаходиться в Нью-Йорку, де бере участь у роботі Генеральної асамблеї ООН. Він вже заявив, що після повернення в Рим буде проводити консультації з главою держави Джорджо Наполітано і процедуру на перевірку підтримки більшості в парламенті.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Черговий етап голосування спеціальної комісії парламенту з питання про виключення Берлусконі має відбутися третього жовтня, після чого буде проведено спільне голосування.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: