fbpx
Політика

Російські жінки навчаться водити танки

У Приамур’ї почалася підготовка екіпажів перших в російській армії жінок-танкістів. Поки утворено два екіпажі, які в найближчі півроку будуть освоювати бойові машини. А наступного року дівчата мають намір взяти участь у танковому біатлоні. Вже є рішення про проведення його на регулярній основі.

Перші жіночі екіпажі розпочали навчання два тижні тому, поки їх навчають на тренажерах вражати різні мішені, користуватися шлемофоном, розповідають про устрій танка.

"Дівчата у нас дуже емоційні, коли потрапляють у ціль, плещуть у долоні, радіють, їм це подобається, вони хочуть займатися більше і більше, і хочуть показати все це на полігоні", – каже про жіночий екіпаж командир взводу Петро Дворецький.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Напередодні було проведено перше навчання на танкодромі, дівчатам було поставлено завдання – сісти в танк, завести грізну машину і рушити з місця. За словами командира, вони впоралися з цим «на відмінно».

Командир мотострілецької бригади ВВО Василь Мушланов розповів: "Мною прийнято рішення, я відібрав два екіпажі, щоб був дух змагання між ними. Звичайно, жінок відібрали в добровільному порядку. Всі виявили бажання, хочуть служити. Поки в моїй практиці жінок членів екіпажу не було, якщо експеримент вдасться, то будемо призначати жінок на посаду командирів танка, механіка- водія".

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Після навчання шість майбутніх танкістів-жінок пройдуть вогневу підготовку в навчальному танковому полку в Хабаровському краї, а потім почнеться найцікавіше – змагання за право бути кращим танковим екіпажем країни.

Російські жінки навчаться водити танки (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: