fbpx
Політика

Адвокат Сноудена-старшого відмовився продовжувати з ним роботу

Брюс Фейн, американський адвокат, який до останнього часу представляв інтереси батька екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена – Лона Сноудена, повідомив, що відмовився продовжувати з ним роботу. Про це стало відомо від дружини адвоката і партнера по юридичній фірмі Метті Фейн.

Як пояснила Фейн, дане рішення було прийнято у зв’язку з тим, що Сноуден-старший поставив під загрозу конфіденційні відносини адвоката з клієнтом, що "могло б піддати небезпеці правову ситуацію Едварда Сноудена".

За наявною інформацією, в основному претензії Фейна пов’язані з тим, що Сноуден-старший розкрив стороннім людям, зокрема представникам ЗМІ, листування і зміст розмов зі своїм адвокатом. Поки невідомо, хто надалі буде представляти інтереси Лона Сноудена.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Раніше повідомлялося, що той збирається здійснити поїздку до Москви, щоб провідати свого сина Едварда, колишнього співробітника ЦРУ, який розкрив секрети спецслужб, а потім попросив притулку в Росії. Проте російський адвокат Едварда Анатолій Кучерена повідомив про відстрочку візиту Сноудена-старшого, незважаючи на те, що російська влада готова надати візи йому й іншим членам родини.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Раніше Брюс Фейн заявляв про свою впевненість у тому, що під час візиту Лона Сноудена до Росії американські служби будуть відслідковувати всі переміщення його самого та його клієнта "Це ще одна причина, через яку нам слід бути дуже обережними, оскільки ми не хочемо поставити під загрозу безпеку Едварда", – додав юрист.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: