fbpx
Політика

Данилишин: “Всі переслідування проти мене припинені, перебування в Чехії тимчасове”

 Усіляке переслідування Богдана Данилишина було припинено, за останніми справами Данилишина допитували як свідка. Відповідну заяву зробив колишній міністр економіки Богдан Данилишин в інтерв’ю чеській газеті Právo, передає УНН.

 "Я ніколи не говорив, що не повернуся. За цей час я багато дізнався про європейську структуру, адміністративну та господарську діяльність, про управління на урядовому та міжурядовому рівнях. Отримані знання зможу – як тільки настане час – використовувати в Україні. Я займаюся питаннями місії Україна в ЄС, можливостями співпраці з Митним союзом, в якому Київ отримав статус спостерігача", – заявив Данилишин.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Допит стосувався моїх справ, добудови аеропорту "Бориспіль" та іншого. Але всі переслідування були припинені. Зараз у мене немає з українськими органами ніяких проблем", – вважає Данилишин.

 Довідка: Богдан Михайлович Данилишин – український економіст, доктор економічних наук, професор, академік НАН України (2009), голова Ради з вивчення продуктивних сил України (РВПС) НАНУ, міністр економіки України (2007-2010), член ГО "Рада конкурентоспроможності України".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 У серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук за звинуваченням у нанесенні збитків державі. 19 жовтня 2010 його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу.

 Нагадаємо, 5 вересня в Чехії проводився допит Богдана Данилишина на вимогу українських правоохоронців. Колишній міністр економіки України допитувався як свідок у двох кримінальних справах. На початку 2011 року Чехія надала Данилишину політичний притулок.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: